pondělí 9. června 2008

Jak vzniklo logo Olympiady v Pekingu


























Nalezeno pri dokoncovani presentace o porusovani lidskych prav v Tibetu. Jen premyslim, kolik Cinanu me asi tak bude zitra poslouchat...
Prevzato: www.weekendcontent.com

4 komentáře:

  1. Cele to komplikoval fakt, ze to bylo v AJ. Obcas se zapominam a neuvedomuju si, kterym z jazyku mluvim...Jinak ok. Do presentace jsem pridala i tenhle cartoon:).
    Mezi posluchaci byla jen jedna Korea, a to jizni:).Jinak skoro sami Evropani. Pomerne dost Polaku - jejich prezident jako prvni vyzval k bojkotu Ol.2008 :)!
    Mrzi me, ze jsem se o tema nezajimala drive, mam neuveritelnou chut si poridit aspon triko s nejakym anti-logem. Proc olympiada prave v Cine prave ted!?!?!?!? Jsou vyspele demokracie tak pokrytecke?!?!

    Jinak Tibet je tema tak na tyden.Opet je tu znamy problem: objektivita informaci. Breznovym nepokojum byl pritomen pouze jeden zahranicni novinar. Tibetani nejsou takovi beranci, jak by se dle moudreho Dalai Lamy mohlo soudit. Nicmene o rezimu a praktikach Ciny si nemusime dlouze vypravet, ze.
    A kdybyste videli, jak jsou zdejsi cinsti studenti propagandou vymyti :((!

    OdpovědětVymazat
  2. Vyspele demokracie jsou pokrytecke, jde jim o penize, odbyt a obchod, jsou zvykle na pohodli.
    A co se tyce objektivity informaci ohledne Tibetu, dalo by se to rict o vsem...valce v Iraku, radaru, zitrejsim ochlazeni...pres media jde vsechno. Samozrejme Tibetani nejsou beranci, jsou to normalni lidi s normalima potrebama, jako jsme byli a dosud jsme my, nebo rusove, kosovsti albanci, afghanistanci... a bojuji za sve potreby. My jsme po ctyricetiletech taky vysli do ulic a oni jsou na tom ohledne represi nepochybne daleko daleko hur.Takze pokud nejakej tibetan liskl cinskymu vojakovi, vubec se mu nedivim...kdo vi, zeho bych byla ja sama v podobne situaci bezmoci schopna...

    OdpovědětVymazat
  3. myslim, ze je zajimavy blog http://beijingwideopen.org/ tibetske aktivistky...

    OdpovědětVymazat