sobota 4. října 2008

V. mě nedávno opravdu uklidnil, když pravil, že se populace dělí na specialisty a generalisty. Specialistů je třeba. Generalistů taktéž. Generalisté prý dosahují dobrých výsledků většího rozsahu až po výrazně delší době, pro společnost jsou ale nepostradatelní...

Vždycky na gymplu, zvlášť v hodinách fyziky, jsem se těšila, až se třeba jednou na "výšce" zavrtám jen do toho svého oboru a budu si v něm bádat a s potěšením hňohňat.
K tomuto účelu jsem zvolila směr více než "vhodný". Třeba teď ve středu. Na jedné hodině se zabýváte regulací emisních limitů, na další mýtným systémem a tím, zda je výhodnější zdanění náklaďáku se dvěma nebo více nápravami. A na třetí dopadem Velké francouzské revoluce na interprertaci současného práva. Hihi, a to je v poslední ročník...

Jenže, (a to "jenže" je s velkým výdechem)
na jednu stranu,
dejte mi pokoj s nárokem Ruska na dno Arktického oceánu, volbami v USA, ochranou ptačích oblastí, dopadem konce monarchie na současnou církev, ... Na "disku" zbývá už jen malinko místa. Chci žít "in rest and peace". Něco umět konečně pořádně!! Anebo nejraději, stát se ignorantem. Jaj, to by byl klid.

Na druhou stranu,
do zastupitelstva přece nezvolím nějakého joudu, by bylo prima umět rusky, udělat si konečně přehled v základech filosofie, naučit se trochu s počítačovou grafikou, načíst trochu managementózní literatury, ... a dokonce, ó zatracovaná fyziko, i jak funguje motor by se mi teď věděť hodilo... prostě neztratit přehled, být sice"v", ale přitom i napovrchu, přehodnocovat pružně překonané pravdy..

Uá!

V. se řadí taky ke generalistům a prý ho to taky občas trápí.
Načež P.dodala, že všichni lidi, co kdy dostali nobelovku, nebyli úzce specializovaní. Uf :)!

Žádné komentáře:

Okomentovat