středa 26. listopadu 2008

Až netaktně pravdivé

Při jedné rešerši jsem někde narazila na tohle:

"Ono to bývá dost jednoduché - překulí se pětadvacet, dáma bez čepce začne mít tik, že je méněcenná a místo vysněného Toma Cruise náhle vezme pragmaticky zavděk i vořechem okresního formátu, aby mohla u kafe před spolužačkami taky blýskat snubákem. No a když se pak vidina vily s bazénem nedostavuje, převládne vystřízlivění a realita. Jo, ten hnízdní pud, to je pastička..."

Načež tatínek dodal: "V devatenácti se děvče ptá: Jaký je? V pětadvaceti: Čím je? V devětadvaceti: Kde je?"

Ehm. A jak s tím naložit? Ale tak, to si třeba povíme za 10 let :)...

13 komentářů:

  1. Chodit na kafe jen s těmi spolužačkami, které snubák nemají a zatím po něm netouží. Ještě že je nás takových dost (aspoň kolem mě:-). A kdybychom k tomu vořechovi někdy tíhly, prostě se navzájem propleskneme... pro naše vlastní dobro.
    Deal?

    OdpovědětVymazat
  2. ve třiceti se neptá na nic, jenom valí oči... (teď jen zinterpetovat správný význam konstatování;-)

    OdpovědětVymazat
  3. Jak se pozná, že ten vořech není ten vyvolený? Co když pak začnou ty holky "které se nezajímají" propleskávat jenom aby se jim nerozpadla jejich skupinka? Není lepší se raději se spálit, než se schovávat? Není víc přátelské se podporovat pak, než od toho někoho odrazovat předem? ... ;-)

    OdpovědětVymazat
  4. Anonymovi: Samotřejmě, že ten pravý může být "vořech":-), tady jde o důvody, proč ho zvolit. Pokud je to ten pravý, skvělé; jen aby to nebyl projev záchvatu paniky, že zůstane nadosmrti sama. O rozpad skupinky, která neexistuje, určitě strach nemáme...:-)

    OdpovědětVymazat
  5. Nu vida, me to prave taky prislo dostatatecne provokativni:)). Jak ten nevybirave znejici "vorech", tak "hnizdni pud".
    Jak psala Evi, jde o otazku interpretace... :)

    Myslim, ze je to o opravdove uprimnosti predevsim sam k sobe i k partnerovi. Za predpokladu, ze "uprimnost" neni vnimana jako prazdny pojem, ale je poctivou snahou hledat (vnitrni) pravdu vedena laskou( laskou v sirsim slova smyslu).

    V kazdem vztahu je clovek zranitelny, ale prave to nas dela lidmi.Je dulezite byt pripraven investovat i s vedomim "rizika". Spatna zkusenost schopnost investice nekdy bohuzel ochromuje.. to chce pak zas zada vic odvahy a trpelivosti po tom druhem.

    Heh, spokojenost, anonyme:)? Nebo uskutecnime vymenu nazoru na tema "biologicke hodiny", "voresi" a "kamosky" nekdy za dlouhych zimnich veceru:))?

    OdpovědětVymazat
  6. Těžko říct :) ... to že upřímnost je důležitá je jasný. stejně jako není dvakrát příjemný se s někým rozejít, na to sem taky nereagovala. Jen nevím jestli je správný se schovávat. Ale třeba to budu vidět jinak až mě bude víc.

    OdpovědětVymazat
  7. tím schováváním zřejmě myslíš mou první větu: "Chodit na kafe jen s těmi spolužačkami, které snubák nemají a zatím po něm netouží." To je samozřejmě myšleno s nadsázkou, jako vtip. Po schovávání tu nikdo netouží, protože "sedávej panenko v koutě, až ti bude 100, najdou tě":-)))
    Jsme ve věku, kdy už se můžeme ukazovat, jako hotové zboží:-) ale to odbíhám od tématu. Hlavní myšlenkou toho všeho je, že je velmi pravděpodobné, že na nás jednou přijde chvilka, kdy si řeknem: "Jestli si do roka neseženu manžela, už budu nadosmrti sama". Což je špatně, protože: 1.)to není pravda, 2.)i kdyby byla, svět se nezboří, protože existují další možnosti. Ale to je na jinou diskuzi. Prostě nám jde o to, abychom v záchvatu paniky neskončily sice šťastně (pro tetičku, maminku a babičku) pod čepcem, ale s někým, o kom víme, že není "ten pravý", "nedosahuje našich standardů" apod.

    OdpovědětVymazat
  8. Prostě se nevdávat jen kvůli tomu, aby byl člověk vdaný.

    OdpovědětVymazat
  9. Holky, vy teda jste trdlata! Vy budete asi bez kluků, co? Samozřejmě je blbost si dávat nějaký předsevzetí, že do roka a do dne, jinak Lomikare uvidíš... Ale přijde mi, že se tak malinko utvrzujete navzájem, i samy sebe, že kluka chcete, ale zas tak ho nepotřebujete. A hlavně ho nebudete hledat a nedej bože se kvůli němu změnit.

    OdpovědětVymazat
  10. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  11. ha, dalsi anonym :-D .... diky za vysvetleni. treba to ted chapu spravne. Drzim vsem, vam, nam, jim, palce ;-)

    OdpovědětVymazat
  12. :D Krasný den
    LASKA, NADEJE, VIRA
    tohle heslo se da pouzit vzdy ... hodne stesti s aplikaci.
    A mozna ze zkusenosti: lepsi je bojovat a stale vztavat, nez hnit a cekat na prince :)

    OdpovědětVymazat