čtvrtek 27. března 2008

Host do domu

O velikonoční návštěvě platilo bezezbytku "host do domu, Bůh do domu". Nápad se zapisováním do expedičního deníku zapadl stejně rychle jako protikuřácký zákon v PSČR, a tak nezbývá než spoustu báječných chvil a padlých glos při pobytu se dvěma bratry a sestrami v nekuřácké Kostnici shrnout suše v pár řádcích.
Působení návštěvníků by se dalo dělit na zážitky poznávací, debatní (viz Bůh do domu), nákupní a kulinářské.
Jedním z nejlepších debatních byla beze sporu návštěva-nenávštěva termálů po promočeném dni. Tuhle ještě musíme dokončit...
Výňatek z menu uvádím zejména pro mlsné jazýčky a potenciální návštěvní váhavce: sýrové špecle, bavorské preclíčky, metr piv. O švýcarském dni se po výletování kouzelnými Stein am Rhein, Schafhausenem a Rýnskými vodopády podával vogelsalat, rolky v tomatě s mléčnou rýží a nejvíc nejlepší kuchařský počin přátel Andreiny a Roberta z Wintherthuru (ano, to jsou ti, co nás minule ubytovali v deseti) je velmi prostě znějící pečené jablko.
S "náčelníkem" se dá bezva rošťačit a popichovat. Přesto odmítám nálepku levicového intelektuála a nechat se vytočit na téma modloslužebníci vs. kacíři.
Jojo, vztahy chtějí spoustu tolerance, šlo mi často hlavou, ale té "Lásky" plné. A to prosím, i když vrány nevzlétnou, švarcvaldská šunka zůstane v lednici a Jirka jede do Ruska...
Velké díky moravské i pražské sekci, tohle mi teda fakt scházelo :)).

Žádné komentáře:

Okomentovat